8/23/2014

E - N - D - E - L - I - G

























Endelig kan jeg blogge om dette prosjektet! Det har tatt sin tid å få det ferdig, for å si det sånn... Men jeg kom i mål til slutt! Dette skulle altså være mitt sommerprosjekt, og siden vi i dag fremdeles skriver august med god margin, så må jeg vel kunne si at jeg klarte å holde meg innenfor "sommerfristen". Jeg vet ikke helt hvorfor dette ble et så langvarig og til tider traurig prosjekt, men jeg tror det må skyldes en kombinasjon av 1) veldig tynt garn og 2) litt "døll" farge. Ingen striper eller fargeskift som kunne holde motivasjonen oppe altså... 

Mønsteret er modell nr. 4 i heftet 1407 Bomull Barn fra Sandnes Garn. Tidligere har jeg strikket denne kjolen fra samme hefte. Mønsteret kunne godt ha vært litt bedre skrevet, men dessverre opplever jeg ganske ofte at man for norske mønsterhefter må "tolke" litt etter beste evne hva som egentlig menes. Og det er godt mulig at jeg har tolket litt feil også, for min halsutringning ligner ikke i det hele tatt på bildet i heftet... Hva i alle dager har skjedd? Jeg har lest oppskriften om og om igjen, men skjønner ikke hvordan jeg skulle kunne tolke det annerledes enn slik jeg har gjort det. Uansett - jeg synes den utringningen jeg fikk var ganske fin og gjorde at genseren fikk "det lille ekstra". 

Garnet jeg har brukt er Blackhill Uld/Bomuld fra Garnudsalg, i fargen "Skumbanan". Garnet består av 50% bomull og 50% ull. På Garnudsalg sine nettsider står det at "Blackhill Uld/Bomuld er fremstillet af en skøn blanding af de to fibre og det specielle ved dette garn er, at det fremstilles ved at blande fibrene sammen, inden spindingen finder sted. På denne måde får man en helt ny kvalitet frem for at vikle en tråd uld og en tråd bomuld sammen. Med Blackhill Uld/Bomuld er kvaliteterne altså forenet allerede som uspundne fibre." 

Og jeg må si meg enig i at dette garnet kjennes helt annerledes ut enn andre lignende blandingskvaliteter jeg har prøvd, f.eks. Mini Duett fra Sandnes eller Lille Lerke fra Dale. De er mye mer "bomullete", glattere på en måte, mens garnet fra Garnudsalg har en mer "ullete" følelse. Jeg likte det godt, og plagget ble også mye lettere enn det jeg hadde forventet av et slikt garn. Konklusjon: dette garnet skal prøves igjen, kanskje dobbel tråd og tykkere pinner neste gang. Jeg vil tro at man kan bruke dobbel tråd av dette garnet til å oppnå samme strikkefasthet som for typiske DK-garn (Drops Merino Extra Fine, Smart, Sandnes Alpakka, etc.). Strikket sammen med et pusegarn av type Kid-Silk eller lignende tror jeg også man kan få et veldig lekkert og behagelig plagg.

Prosjektfakta:

Mønster: Oppskrift #4 i heftet "1407 Bomull Barn" fra Sandnes Garn
Garn: Blackhill Uld/Bomuld, farge "Skumbanan". Kanter i samme garn, farge "Kitgrå"
Størrelse strikket: 10 år

Link til prosjektinfo på Ravelry











































Nå skal det noe med mer farge og variasjon på pinnene!