9/22/2014

Nytt forsøk

Vi gir oss ikke så lett! Forrige innlegg handlet om mine første egenstrikkede votter ever, og som jeg ikke var heeeelt fornøyd med. Men nå har det blitt et par til, og denne gangen ble jeg godt fornøyd! Det vil si, det ble ikke votter, men pulsvanter denne gangen. Det er tydeligvis det som gjelder for ungdommen nå. 10-åringen var i hvertfall veldig ivrig på at jeg skulle strikke et par slike, og nå står 8-åringen for tur. Hadde noen nøster Drops Merino Extra Fine liggende og slenge, og til disse gikk det med ganske nøyaktig 53 gram. Jeg kom med andre ord akkurat IKKE i mål med ett nøste... Mønsteret er "Autumnal Mitts", som er et gratismønster på Ravelry. Enkelt og morsomt mønster, som også kan forlenges til votter dersom man vil ha en litt mer vintervennlig variant.






















Prosjektfakta:

Mønster: Autumnal Mitts av Jo Bangles
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinnestørrelse: 3,5
Størrelse strikket: One size

Link til prosjektinfo på Ravelry

























9/16/2014

Varme hender i september

OK, så er jeg i det minste ikke jomfru lenger når det gjelder vottestrikking. Om jeg er fornøyd med resultatet etter dette første forsøket er en annen diskusjon. Men de ble ikke så verst. Det jeg allerede har bestemt meg for, er at for neste vottepar skal det ENTEN noteres ned nøye hvor mange omganger vrangbord og hvor mange omganger tommel som strikkes, ELLER begge votter strikkes samtidig med magic loop... Jeg endte nemlig opp med to votter som er nesten like, men ikke helt... Fryktelig irriterende. Den ene har litt kortere totallengde enn den andre, og den andre har litt lengre tommel enn den ene. Eller motsatt.

Uansett - her er de, i all sin ufullkommenhet. Mønsteret heter "Solveig", og er et Drops-mønster. Jeg har strikket de i Drops Nepal på pinne 4.




9/08/2014

Raske striper

Ja dette var, til tross for ganske mange runder rundt og rundt på tynne pinner, et raskt prosjekt. I hvertfall med tanke på at det de siste par ukene har vært oppstart på skole, barnehage, jobb og fritidsaktiviteter for hele familien, med litt for lite tid til strikketøyet.

























Kjolen så jeg første gang på bloggen til Synnøve Andreassen, og hun har vært så snill å legge ut denne som gratismønster på Ravelry (hurra)! Jeg hadde tenkt å strikke den i det regnbuefargede Kauni-garnet, men det var de utsolgt for på den lokale garnbutikken, så da ble det denne lilla/rosa/sorte innfargingen i stedet. Det lysegrå garnet hadde jeg fra før, det er Blackhill CottonWool fra Garnudsalg. Merket underveis at ull/bomullsgarnet ble litt "slamsete" sammen med det ganske så faste Kauni-garnet, men det gikk greit.

















Da jentungen skulle prøve på det ferdige resultatet ble det imidlertid raskt konkludert med at halsåpningen var aaaaaaaaaltfor vid! Jeg hadde en mistanke underveis, men valgte å fortrenge det (noen som kjenner seg igjen?)... Kjolen gled ned fra skuldrene, og noe måtte gjøres. Det ble til at jeg plukket opp de grå maskene i raden ovenfor den øverste Kauni-stripa, felte 30(!) masker og strikken rillene i halsen på nytt. Nå satt den perfekt!

Og mottakeren? Hun poserer villig på terrassen i litt småkald septembervind, hutrende men fornøyd :-)

























Prosjektfakta:

Mønster: Regnbuekjole av Synnøve Andreassen
Garn: Kauni Wool effektgarn farge EYC, og Blackhill CottonWool farge Kitgrå
Størrelse strikket: One size (4-6 år)

Link til prosjektinfo på Ravelry

9/05/2014

Høst og ny inspirasjon

Da er det umiskjennelig høst i lufta, og det nærmer seg den tida da man med god samvittighet kan krølle seg opp i sofaen med en kopp te og strikketøy i fanget (altså teen skal jo helst ikke havne i fanget da, men...). Vi er ikke helt der enda (fremdeles godt og varmt i Trøndelag), men vinterens planlagte prosjekter står allerede i kø... Da jeg var innom garnbutikken for en stund siden ble jeg fullstendig forelsket i ett av de nye heftene fra Sandnes Garn. Nærmere bestemt hefte 1409 Smart. Nå er ikke jeg noen stor fan av Smart, men Sandnes har jo veldig mange andre garntyper som er kompatible med Smart-oppskriftene. Det er flere nydelige modeller i heftet, men dette er de to fineste synes jeg:


























Genseren med fletter og sjalskrage har jeg tenkt å strikke til junior på 8 år, men siden han er superømfintlig for kløete ull, så må jeg finne et kløfritt alternativ til ham. Gleder meg skikkelig til å strikke denne, den ser gøy ut!

Ved siden av diverse julegaveprosjekter som jeg også har kommet så vidt i gang med, så holder jeg på å avslutte en hverdagskjole til 5-åringen i striper av ull/bomull og Kauni. Satser på å få blogget om den om noen få dager, må bare ta meg litt på tak og konsentrere meg om bare dette ene prosjektet et par kvelder...

Ønsker alle strikkeglade i det ganske land en strålende helg! Og forsåvidt de ikke fullt så strikkeglade også, selv om det er mindre sannsynlig at de er innom denne bloggen ;-)